Bakning till kalas och fest

När det ska dukas upp till fest vill man bjuda på något riktigt smarrigt. Det går alltid att köpa något på det lokala bageriet att bjuda på men vi säger att hembakat smakar alltid bäst. Och det är en chans att glänsa med dina fantastiska bakkunskaper!

111239-party-cake-3

Tårtbaket har blivit populärt på senare år. Nuförtiden finns det hela realityserier som baseras på just bakning. För svenskarna finns “Hela Sverige Bakar” som bygger på ett brittisk koncept. Här döms amatörbakarna av författaren till “Sju sorters kakor”, Birgitta Rasmusson. Tack vare teveprogram som detta har intresse för bakning ökat i Sverige. Det är roligt att stå i köket och skapa någonting som alla kan njuta av. Och ingen njuter väl mer av tårta och kakor än barnen!

Om man vill baka en tårta så finns det hundratals recept på nätet. Låt barnen vara med i baket. De flesta tårtrecept är enkla att följa och även om det råkar bli lite för mycket eller för lite av någon ingrediens är det svårt att misslyckas. Födelsedagsbarnet tycker säkert det är roligt att få bjuda på tårta och kakor som den själv har bakat.

Något som många tycker är allra roligast är att få dekorera tårtan. När det vankas barnkalas är det helt okej att leka med alla möjliga sortens färger och godisar att pryda toppen med. Hos exempelvis Barnkalaset hittar du hela dekoreringskit till tårtan. Här kan man också köpa “candy melts” i olika färger som man smälter och spritsar.

Det kan vara en god idé att fråga om allergier i samband med att man skickar ut inbjudningskort till kalaset. Då vet man om man måste baka en extra, liten tårta eller åtminstone bjuda på några kakor som är allergifria. Det är väldigt lätt att hitta specialtårtrecept på nätet för dem som inte tål gluten, laktos eller ägg.

admin