Din nya favoritglass

Glass, det är en av de där sakerna en aldrig kan få nog av. Perfekt en varm sommardag, en myskväll oavsett årstid och med ett oändligt antal smaker och varianter. Det finns verkligen något för alla smaker. Ibland kan det vara skönt att köpa färdig glass, men inget slår kombinationen av att lyckas göra sin egen perfekt komponerade glass. För är det inte så att även den där favoritglassen ofta är bättre med någon extra topping eller extra tillbehör?

Gör egen glass

Har du någonsin testat att göra egen glass? Om inte så är det hög tid att göra det nu. Tänk dig att kunna imponera på dina gäster med en egengjord glass till efterrätt. Serverad fint upplagd på ett fat, i en skål eller varför inte i strut satt i en fin glasshållare i klassisk stil? Du kan välja att bjuda på din egen favoritsmak eller på att göra flera olika. Det är den perfekta efterrätten att göra i god tid innan och förvara i frysen tills den behövs och du behöver inte känna att du köpte något färdigt för att förenkla när du skulle ha gäster – du gjorde något helt själv från grunden.

Du behöver inget speciellt för att lyckas

Det finns självklart glassmaskiner om du föredrar att använda en sådan, men det är inget måste för att lyckas med sin glass. Det finns också mängder av olika grundrecept, varför inte kolla på filmklipp på nätet för lite inspiration till olika smakkombinationer och hur själva tillverkningen av glassen kan gå till. Sedan är det helt upp till dig att våga experimentera och ta fram just din favoritsmak. Det finns förstås mängder av olika recept och även olika desserter en kan göra av glass, till exempel glace au four där glassen inuti maräng och sockerkaksbotten värms upp i ugn. Lycka till!

admin