En härlig glasskaka

Ingredienser

200 g vetemjöl
100 g mörk choklad
150 g smör
75 g socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl vispgrädde

6 äggulor
200 g socker
5 dl vispgrädde
500 g frysta bär

Färska bär
Florsocker

Börja med att värma ugnen till 150 grader. Förbered en långpanna med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Blanda sedan mjöl, bakpulver, och salt i en skål. Vispa socker och smör i en separatskål, och rör sedan i äggen ett i taget. Rör ned den smälta chokladen tillsammans med grädden, vänd slutligen i mjölblandningen.

Häll ned smeten i formen och grädda i 40 min. Låt därefter kakan kalla. Medan du låter de frusna bären tina, vispa äggulor och socker, häll i saften från de tinade bären i äggblandningen. Blanda tills du får en konsistens du är nöjd med. Vispa grädden, vänd sedan ner den och bären i äggblandningen. Häll ut smeten i formen över kakan. Frys ned den i minst 10 timmar. När du skurit upp den kan du dekorera med de färska bären och pudra lätt med florsocker.

admin