Tips på roliga halloweenglassar

Halloween drar sig allt närmare och innan vi vet ordet av det är den kusligaste högtiden på året äntligen här. Och även om glass kanske inte är det första man tänker på när man talar om halloween, finns det flera olika möjligheter där ute som för dig som vill servera glass med riktigt halloweenkänsla.

Många tänker nog först och främst på kläderna när det kommer till halloween. Att kunna klä ut sig som något skrämmande är ju trots allt en av de roligaste traditionerna av denna högtid. Och självfallet spelar även dekorationerna en stor roll i helheten.

Men det finns mycket du även kan åstadkomma med det du väljer att servera på halloween. Och har du inte utforskat världen av halloweenglass kan vi varmt rekommendera att göra detta i slutet på månaden. Och det finns två huvudsakliga sätt att tackla denna utmaning.

Den första utmaningen är smakerna och tro det eller ej men du kan faktiskt smaksätta glass med pumpa med riktigt bra resultat. Vaniljglass är att rekommendera, men du kan även experimentera med andra smaker. Gör dock detta helst i förväg du vet vilka smaker som inte skär sig eller tar över helt och hållet.

Det andra sättet att göra detta är att tänka mer på estetiken kring halloween. Färger som svart och orange är klassiskt för  halloween och du kan antingen använda dig av lakrits- och apelsinglass för att skapa något eget, eller till och med använda karamellfärg i vanlig vaniljglass. Alternativt om du har några passande halloween former ka du alltid testa att göra din egen isglass i dem.

admin